Karavany na vozík

16.02.2019 16:44

Často zmiňovanou alternativou zájemců o stavbu karavanu je možnost postavit jej na hotovou platformu, nejčastěji plató. O tom, že existuje ještě výhodnější možnost, která dovoluje univerzálnější využití obyčejného přívěsného vozíku, svědčí existence malé firmy, která se stavbou karavanových nástaveb na přívěsné vozíky zabývá v Novém Hrozenkově na Vsetínsku.

Její majitel Miroslav Boháč staví nástavby na přání zákazníků stylem co kus, to originál. To samozřejmě může každý z nás. Je však třeba si uvědomit, že ke stavbě je třeba mít k dispozici i komponenty, jejichž cena není zrovna malá - okna, dveře, lišty, kování a podobně. To všechno se sice sehnat dá, ale stojí to čas a - peníze. Svěřit výrobu nástavby člověku, který má know-how v malíku, se tak jeví praktičtější.

Karavanovou nástavbu je nutno k vozíku upevnit jako náklad, nemůže být tedy jeho pevnou součástí. Kromě této drobné komplikace to však skýtá spíše výhody - nástavbu použijete, sejmete a máte tak k dispozici víceúčelové zařízení. Velkou výhodou je, že nemusíte absolvovat byrokratické kolečko, abyste takovýto "karavan" dostali "na papíry".

www.stránky firmy Miroslava Boháče najdete zde: https://karavanydovoziku.cz/

Pokud se však přece jen chcete pustit do stavby "karavanu" na vozík sami, dovoluji si upozornit na seriál, který o stavbě své konstrukce publikoval muž vystupující pod nickem BERX. Na you tube jej najdete jako "stavba karavanu do vozíku", první ze tří verzí má 14 dílů a je to opravdu skvělá práce.

Vlastně - podívejte se sami a hned: https://www.youtube.com/playlist?list=PLUL5Ma6fTFjpD0rTqxYPyuWpQrXCOnEGJ